makabert fynd

JAG ÄR HELT SLUUUUUUUUT!! Var inte ute igår och ändå kom jag typ hem senare än om jag hade varit det. Var nämligen iväg på spelkväll och när man kör flera omgångar av flera olika spel så drar det ut på tiden.. Så typ halv tre kommer jag hem och är allmänt seg på att lägga mig för att jag är för trött.. Sen kommer jag på lite lagom sent sådär att jag tagit två personers tider på jobbet.. Samtidigt. He he. Så det var bara att smsa den ena personen (som jag dock aldrig riktigt bekräftade med, därav att jag glömde bort..) Så blev väl sömn framåt fyra-snåret. Kan tala om att klockan ringde vid sju för att sedan börja jobba åtta.. Trött tjej!

Jobbade till 17 och sen hem och sen träning. Var skönt att iallafall komma iväg idag så det till slut blev åtminstone 2 träningstillfällen denna vecka. Men fyyyyyy så trött jag var! Kände hur ögonen sved av trötthet (vilket dom gjort hela dagen) och sen när jag gjorde rygglyften kändes det som om jag skulle somna ifall jag slöt ögonen.. Men jag klarade iallafall av att hålla mig vaken hela passet och det var ett riktigt roligt pass också! Mycket spansk musik och en hel del danssteg, lite salsa-aktigt! Mycket skoj!

Och juustja! Det makabra fyndet jag skriver om i rubriken är vad jag hittade när jag gick och plockade skräp på parkeringen imorse.. Fan vad rädd jag blev! Inte AAAAAAH-rädd så, utan mer skärrad och illa till mods. Tog en bild på vad jag hittade men den är i mobilen så lägger upp fyndet imorgon.. Bom bom boooom! Äckligt är det iallafall att såna människor antagligen finns omkring oss nästan hela tiden!

Nu ska jag borsta tänderna och sen däcka hårt! Imorgon blir det plugg heeeeeela dagen! Har jag tur klarar jag provet redan imorgon, så slipper jag stressa över om det blir fortsättning eller inte för mig på kursen..

Natti! :*

heeeeelg

Tjenahopp!

Fredag idag, men inget partaj för mig inte.. Jobbar heeela helgen, 8-17 imorgon och 8-15 på söndag. Dessutom måste jag klämma in juridik-plugg, tvättning och städning.. Så knappast nå helgledigt för min del! Har för övrigt inte gjort många kraftansträngningar idag. Drog mig ett bra tag i sängen innan jag till slut gick upp halv elva. Sen inte alltför mycket plugg som egentligen hade behövts, men gick iallafall igenom en föreläsning. Litteraturläsandet spar jag tills helgen!

Hakade också på Joanna till Hälla. Var faktiskt ett tag sen jag träffade henne så det var najs! :) Blev ett par svarta byxor från HM, så nu blir det att gå in dom här hemma för att se om dom töjer sig eller inte.. Storleken större var nämligen föör stora. Och så vill jag beställa massor från deras hemsida, men hur mycket är det rimligt att köpa för när ens ekonomi ser ut som den gör?! Hinner ju inte med så många jobbpass när jag pluggar så vill inte ta pengar från sparkontot.. Men jag behöver ju nya kläder, eller hur?!

På kvällen blev det handboll och pizza. Synd på handbollen, men det var väntat. Och pizzan var såå god! Och jag har ej tränat sen i måndags och imorgon har Friskis stängt.. Så får väl ägna det som är kvar av söndagen efter jobbet på ett löpband med pluggböckerna framför mig medan jag springer av mig! (Senast jag var på gymmet var det en person som cyklade och läste något häfte samtidigt, såg inte bra ut för ryggen att luta sig framåt sådär....)

Nu ska jag nog fortsätta fredagsmyset med lite candy och kanske en bra film! Sen borde jag gå och lägga mig.. Borde ja..

PUSS! :*


helvete helvete helvete helvete helvete helvete helvete helvete

Kan inte skriva helvete tillräckligt många gånger för att beskriva hur arg / ledsen / besviken / irriterad jag är.. Egentligen har jag ju faktiskt inte förlorat något på detta, men jag kunde vunnit desto mer! Var nämligen så att jag hade riktat in mig på att vinna en resa till Åre genom Rix FM.. Yes, jag kommer fram och blir samtal 12 så jag får vara med och tävla! Tävlingen går ut på att det hålls 4 deltävlingar varje dag där de fyra som blir samtal 12 får vara med. Då får man höra en slalomåkare och innan han åker över ett stup så ska man säga stopp. Då får man en tid hur långt kvar det var innan stupet, alltså är det bara ren tur för man har ingen aning om när stupet kommer.
Jag är med i tävling 3 och båda tävlanden i 1a och 2a tävlingen körde ur, alltså var ute ur tävlingen. Så antingen skulle jag eller den sista tävlanden vinna. Jag får iallafall en hyfsas tid som i flera dagar skulle ha räckt som sluttid. Och eftersom jag var med i 3e tävlingen för dagen var det en lång väntan för att höra hur det skulle gå i sista tävlingen, om det skulle blo någon resa eller inte för mig. Jag väntade ju förgäves kan jag säga, klart hon i sista tävlingen skulle slå rekord typ alla dagar. Så nooooppppppe, ingen resa för mig.. SJUKT nära var jag! Och jag viiiiill så gärna åka skidor! Menmen.. Det är bara att komma igen även om chanser som dessa inte uppkommer varje dag. Jag får be till Gud att något blev fel att dom ringer mig imorgon iallafall..

Nu ska jag iallafall sova för jag har en jobbig dag framför mig. Ska först på utbildning och sen måste jag hem och plugga vidare. Har sjukt många sidor att läsa igenom så jag inte failar på provveckan nästa vecka. Men visst, det skulle inte förvåna mig, har inte marginalerna på min sida längre.. Ingen tur. Men har jag då tur i kärlek? Neherå!

Aja, godnatt!

/Bitterfittan :*

Pacta sunt servanda

Idag var jag riktigt duktig med mitt pluggande, så duktig att jag är helt mosig i huvudet efter att ha suttit vid datorn och kikat föreläsningar hela dagen.. Imorgon blir det samma procedur men då med en paus så jag kan gå ut en stund och få lite frisk luft :)

Uttrycket jag har som rubrik är latin för Avtal skall hållas, håller på med avtalsrätt och inte trodde jag att det var så mycket att hålla reda på! Om man sluter avtal muntligt eller skriftligt, om man gör det själv elle via en fullmäktige.. Allt har sin egna lilla paragrafen och efter ett tag snurrar paragrafentecknena i skallen på en!

§§§§§§§§§§§§§§§§

Nu ska jag shutta ner datorn och sova. Hoppas min träningsvärk lagt sig lite tills imorgon så kanske det hinns med en sväng till Friskis också! Det märks verkligen i kroppen att jag körde på vissa andra maskiner än vanligt, såhär mycket träningsvärk har jag inte haft på länge.. Skönt! :)

Nä men sov så gott hörrni!

Pusselipuss! :*



Fått en ny frukostfavorit så jag längtar till frukosten redan kvällen innan!
Vaniljyoughurt och Wasas flingblandning med äpplen! :)


vacker omslagsbild..

HAHA justja! Fick ett nummer av Lunds studenttidning idag eftersom det är via Lunds universitet jag läser min jurudikkurs nu..

Titta vilken vacker bild som var på omslaget:



Eeeeeeh... Vackert...? ;)

The Tourist

Hejhejhallå!

Imorse blev det att gå upp i ottan för att haka på bilen som avgick sju imorse.. Så blev det gym, handla lite smaskiga frukostgrejer och sen hem för att plugga.. Tyvärr var jag inte så effektiv idag så imorgon får jag plugga desto mer!

På kvällen var jag och päronen på lite bio. Mor hade några biocheckar som går ut i veckan så det var bara att passa på! Vi såg The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp och jag måste säga att jag är riktigt nöjd! Den var spännande och underhållande, så det var ett perfekt tidsfördriv under dom nästan två timmarna :)

Nu ska jag spana runt lite på nätet och sen ska jag nog försöka sova tidigt.. (Försöka sa jag!) Var svintrött på eftermiddagen så däckade en halvtimme innan bion.. Inte bra gå upp med tuppen utan att ha sovit färdigt.. När ska jag lära mig?!

Purre! :*




slut på slappandet!

Tjeeenare!

Har haft en supersweet helg! Har bara chillat och umgåtts med familjen, syster har varit hemma och hälsat på och sen har jag ju slitit hela lördagen 11-20 på jobbet också.. Men förutom det! Och papi fyllde år idag så vi har kalasat till det här hemma! GRATTIS GRATTIS ÄLSKADE PAPPA! <3 Mormor kom och vi har spelat spel, ätit tårta, sjungit "ja må han leva" typ 5 gånger. Men nu får det vara slut på gottandet och slappandet! Imorgon är det måndag igen vilket betyder tre saker:

1) Sätta igång med plugget igen. Introduktionsuppgiften måste skickas in imorgon.
2) Slut på soffhängandet! Back to the gym!
3) Slut på gottegrisandet! Ingen mer tårta eller After Eight på ett tag (Åt alldeles för många såna idag, kan inte vara så bra..)

Så blir det plugg måndag - fredag, antagligen i helgen också eftersom inledningsprov-veckan startar nästa måndag vilket jag måste klara för att ens få fortsätta kursen. Sen ska jag eventuellt gå på bio med mor & far imorgon om vi kan enas om en film som alla vill se. Och på torsdag ska jag på utbildning genom Manpower, behövs för att fräscha upp mitt minne litegrann så jag kan börja ta lite jobbtider av dom också! Apropå jobb så har jag passat på att ta (expert)hjälp av min syster nu när hon varit hemma i helgen. Hon har nämligen hjälpt mig grundligt att få till ett personligt brev till ett jobb jag ska söka, vi höll på i säkert flera timmar totalt och ändrade hit och dit, men ack så bra det brev (he he, kvällshumor på högsta nivå!)! Hoppas den som håller i rekryteringen tycker samma sak! :)

Men nu ska jag nog faktiskt sussa. Är dock lite sugen på att kika på något avsnitt av någon rolig serie, men jag ska eventuellt passa på att åka med när syster ska skjutsas till tågstationen och mamma till jobbet att då ta en morgontur till gymmet, det var ju faktiskt grymt skönt att vara färdig med träningen innan min normala morgon ens börjat!! Sen om det inte blir bio kanske det dessutom blir lite kvällsträning, det vet man aldrig! :)

Nu säger jag däremot godnatt så får alla sova så sött!

Pussis! :*

morgonstund har guld i mun

Hej på er!

Fick en tokig idé igår kväll om att jag ju måste hinna träna idag innan syster ska hämtas, päronen ska hämtas, huset ska städas, smörgåstårta beställas, plugga som en tok.. Ja, en fullproppad dag och jag vill ju inte ta tid från kvällen då jag vill umgås med familyn.. .. 06:20 ställer jag klockan på och beger mig till Friskis för att härliga 07:00 kasta mig på spinningcykeln och svettas som en gnu! Och det gjorde jag kan jag lova, ni behöver inte vara oroliga! Så innan ens klockan har slagit nio så har jag tränat, handlat, duschat och då sitter och äter världens godaste frukost! Fasen vilken bra start på dagen!! Dock kanske man borde lägga sig liiiite tidigare än halv två för att orka med dagen.. Känner mig riktigt trött redan nu faktiskt! Inte bra! Får försöka avsluta min inlämningsuppgift så kanske jag kan gå och sova en kortis snart! :)

Innan jag gör det borde jag ta mig i kragen och ringa tillbaka till chefen på Friskis angående min förstörda jacka.. Men har ingen lust att bli nerklankad på av en rätt så otrevlig kvinna som inte vill lyssna på vad jag har att säga.. Men fan asså.. Det får inte gå för lång tid!

Vi hörs senare!

Pussis! :*


PLUGG

Inatt la jag mig betydligt tidigare (02) än vad jag gjort föregående nätter, men ändå sov jag för länge idag.. Detta beror på att katten såklart skulle dryga och väcka mig flera gånger så jag aldrig fick sova lugnt.. Vid sju-tiden fick jag nog och kastade ut honom ur mitt rum och låste (han fattar hur man öppnar en stängd dörr, men att låsa upp dom har han inte lärt sig, tur!).

Så blev väl en uppgång vid halv tolv och lite frukost på det och sen har jag suttit med böckerna sen dess. Dock har det blivit några småpauser för att se att busen inte förstör nånting, klart han är nyfiken på sitt nya hem, men han kan väl ge mig lite studiero åtminstone?! Nu har han iallafall somnat så nu får jag passa på att tokplugga!

See ya! :*




Lyssnar på föreläsningar hit och föreläsningar dit..
Avtalsrätten är det som gås igenom nu, mycket intressant! :D


måste. lära. mig. självdisciplin.

Hey folks!

Är ju tisdag idag och snart onsdag.. Igår började min juridik-kurs och första inlämningen är den 24e och första minitentan om 1½ vecka.. Jag måste verkligen vara på G redan från början och då kan man ju verkligen undra varför jag inte ens börjat?!?!?!?! Fan vad besviken jag blir på mig själv! Men imorgon ska jag upp hyfsat tidigt och verkligen sätta mig in i det. Två tappade dagar hoppas jag inte är alltför mycket!?

Annars måste jag även rätta till ett problem jag haft så länge jag kan minnas.. Att lägga mig i tid! Jag har en förmåga att, speciellt när jag är ensam hemma, att sitta vaken alldeles för länge på nätterna och till följd så sover jag borta halva dagen istället.. Men ska jag få in de timmar jag behöver till pluggandet så håller detta inte.. Så ikväll blir det ingen läggdags vid sex-tiden som det råkade bli inatt.

Sen kan jag inte rå för om jag kanske vaknar av att en katt puffar på mig eller något, japp, vi har blivit med katt! Grannarna insåg att de inte är hemma tillräckligt ofta för kissens bästa så nu medan de ska på semester till Thailand så börjar vi ha katten på prov. Går allt som det ska så blir den vår för gott! Var lite hemskt när dom var här och lämnade honom, när dom skulle säga hejdå. Fy vad jobbigt det måste ha varit för dom!

Nu blir det en nattmacka och sen förhoppningsvis sömn snart!

Pussishejsan! :*



Ungefär såhär ser katten Cosmo ut :)


söndag

Hejhopp!

Skulle egentligen bli en utgång igår kväll, men det blev en filmkväll hemma istället med Joanna & Susie. Rätt skönt faktiskt att slippa välja kläder, göra sig iordning och sen göra av med onödiga pengar som jag ändå inte har alltför gott om just nu heller. Och framförallt så mår man mycketmycket bättre såhär dagen efter en filmkväll än en utekväll! Så det blev lite Karate Kid istället. Helt okej film faktiskt och väldigt rolig emellanåt! :)

Nu ska jag strax svida om till träningskläder och bege mig till Frillan. Emma hade diplomering i spinning så det är klart man måste dit och stötta henne och samtidigt få sig en rejäl träningsomgång själv! Efter det blir det hem och kika på andra halvleken i bandy som dom sänder på TV, lite tur eftersom Joanna ändå jobbar och jag vill ju inte gå själv på matchen! Måste även hinna förbi karamellfarbrorn och lämna tillbaka filmen så det inte blir några avgifter där. Apropå det så skulle jag lämna tillbaka alla mina spanskaböcker på MDHs bibliotek och så hade jag råkat bli lite sen med det eftersom jag aldrig kom mig för att ta mig dit i mellandagarna. Så när jag var där förra veckan så betalade jag bara skulden på en av dom och slapp på alla dom andra. Tack snäll snälla bibliotekarie för att jag slapp betala ett par hundra extra! Riktigt snällt! :)

Nej nu måste jag snabba mig på, sitter i myskläder och måste åka om en kvart!

Puss & Kram! :*

blääääääääääääääääääää

Usch, är helt tom.. Har aldrig varit såhär sjukt nära min drömutbildning. Och det är så liiiiiiite som saknas!
Åkte till Stockholm redan igår för att vara på den säkra sidan ifall tåg skulle bli försenade / inställda / whatever.. Anledningen var att det idag var reservupprop på Stockholms universitet. Så där befinner jag mig i hörsal C6, lagom nervös sådär (kändes som om hjärtat skulle hoppa ut vilken sekund som helst!!) och så ropar dom upp de kallade reserverna i turordning. Först nummer 1, sen 2 osv.. Är man där svarar man ja och platsen är säkrad annars läser dom nästa namn. Så håller dom på så i varje kvot (alla betygskvoter och högskoleprov) tills alla platser som var tilldelade till kvoten är upptagna. Jag hade nummer 71, sista man är 66. Fuck.

Får ta nya tag, för in ska jag! Börjar en kurs på måndag som kan ta mig in (tror jag nämnde den förut va?) men det blir tufft som bara den.

Har ingen ork att skriva mer nu, får höras en annan dag!

PÖZZ! :*

ojojoj....

Åh herre.... Var två månader sen jag skrev något!! Haha INTE okej! Speciellt inte om man tänker på de jag ej träffar alltför ofta och inte snicksnackar med varje dag, ni får ju inte alls veta vad som händer och inte händer i mitt liv! (Typ Bea! ;) )

MEN, nu kan jag ju göra ett litet försök att skriva iallafall lite mer ofta än att det går ett par månader mellan gångerna!

Så okej, 4 november skrev jag något sist och idag är det 5 januari. Under dessa månader har jag väl inte gjort något storartat precis, mer än det man brukar göra framförallt i december, fira jul och nyår och allt vad det innebär! Annars har jag också krigat på med min spanskakurs som jag faktisktmklarade båda tentorna på OCH fick VG på mitt 8 minuter långa föredrag HELT PÅ SPANSKA. Jag är nästan lite stolt faktiskt! :) Så i december blev det inte mycket jobb för min del, ägnade stor del av tiden till spanskan, och det var nog skönt att jag "värmde upp" lite så jag vet hur jag måste plugga framöver, för nu i vår ska jag gå en kurs via Lunds universitet som heter Utvidgad juridisk introduktionskurs där jag ska satsa på att bli topp 20 och dessutom få högsta betyg, för då kommer jag nämligen bli erbjuden en plats på juridikprogrammet i höst! Så nu jöklar i vår blir det att kötta och inte ha något liv.. Och inga pengar heller för den delen, kommer ju knappast hinna jobba och böckerna till denna kurs går på närmare 2000 riksdaler.. Smaskigt värre!!

Jag gjorde även ett besök i Köpenhamn hos syster i början på december. Jag och mor hade fått tag i üüüüberbilliga tågbiljetter tidigare i höstas så vi åkte för 150 kr / person enkel resa.. Men det hade nog varit bättre att lägga till några kronor på flyg när man har facit i hand.. FASIKEN vad vi blev försenade! Och vi fick stå UTOMHUS och vänta i minusgrader. Först i Lund och sen i Malmö.. Och till råga på allt när vi äntligen sitter på sista tågbytet på väg in till Köpenhamn och fått tag på sittplatser så ska jag ringa till min syster för att säga att vi äntligen är på G.. Nej men då kommer en dansk gubbjävel och pickar mig i huvudet och pekar på tyst-skylten! Ja vi hade satt oss i en tyst avdelning-vagn men det var väl ändå liiiite speciella omstänigheter?! Så jag som är helt slut börjar storgråta och mamma går och skäller ut danskgubbjäveln.. Haha mamma var skapligt arg, hon skrek tom "gubbjävel" till honom!! (You go mom!) Ska tilläggas att samma gubbe
1) smaskade högt som attan
2) läste i tidiningen och prasslade som jag vet inte vad
3) hans telefon ringde!!!!

Iallafall kom vi fram skapligt många timmar sena men vi hade trots det en riktigt sweet helg i Danmark! :)

Sen så har jag gått ut rätt mycket, iallafall mycket mycket mer än vad jag brukar göra. Och det har varit skitkul! Födelsedagsfirande hos Susie, allmän utgång, hejdå-fest för Salle & Denice på annandagen och framförallt.. Årets utgång, både allmänt och för mig minst sagt.. JULDAGEN! He he..

Och nyår spenderade jag hos Joanna med mycket trevliga människor, blev ett riktigt lyckat nyår även om fotona som togs på mig den kvällen inte var riktigt lika lyckade.. Ehrmm..

Men nu är det dags att kila ner till TVn för att kika bronsmatchen i JVM-hockeyn, så jäkla surt att Sverige ej gick till final, det förtjänade dom faktiskt!

Vi får se om jag kommer på något mer extraordinärt som hänt under dessa två månader, isåfall får jag flika in det senare!

Hejpa! :*



RSS 2.0